nieuwe tentoonstelling

Zes vrouwen, zes persoonlijkheden, vier kunstdisciplines (keramiek, glaskunst, beeldhouwkunst en schilderkunst) die gezamenlijk voor de derde maal naar buiten treden.

Het was voor hen belangrijk zich opnieuw als ‘Zes Vrouwen in alle Staten’ met nieuw werk te profileren en zodoende hun eigen grenzen te verleggen.

Deze uitdaging vonden zij reeds in 2006 in De Roode Leeuw in Keerbergen, in 2008 gevolgd door hun ‘Chambres d’Arts’ in het Kasteel ter Rivieren in Gelrode.

Voor deze zes vrouwen mag het niet zomaar tentoonstellen zijn, ze moeten zich steeds onderscheiden, het moet immer een uitdaging worden om op basis van eigen kunnen de nieuwe locatie een facelift te geven.

De ganse opzet sluit aan bij hun visie omtrent het kunstenaar zijn; het typeert hen dat zij met alle ruimtes en hun eigentijdse kunsten een dialoog zijn aangegaan waarbij zich hun sensibiliteit voor de gebruikte materialen positief ontwikkelt en het totaal concept in balans brengt.

Soms wordt met een minimale ingreep hier een fundamentele kijk op licht, beweging en ruimte tot uitdrukking gebracht; er ontstaan explosieve ontladingen, rustpunten waarbij licht en ruimte in en rond het werk onontbeerlijk is en waarbij de volledige nadruk wordt gelegd op de plastische kracht van het oeuvre.

Deze kunstenaars hebben gekozen voor een kunstdiscipline waarbij de materie in elk van deze werken aanwezig transparant en reflecterend is, in staat om grenzen tussen ruimte en licht op te heffen.

Leave a Reply